Thomas Regout

"De Spijkerfabriek", Thomas REGOUT

De maatschappij “Thomas Regout” werd opgericht in 1834 voor de productie van spijkers. Nu bijna twee eeuwen later is “Thomas Regout” gespecialiseerd op verschillende terreinen en is hij wereld- leider voor het op maat ontwerpen en fabriceren van telescopische geleiders.

1834: Samen met zijn broer Petrus en diens zwager richt Thomas Regout een spijkerfabriek op.

1850: De industrialisatie in Maastricht is in volle ontwikkeling. Thomas moderniseert het bedrijf en gaat over op machinale productie.

Om het hoofd te bieden aan de crisisperiode van het begin van de XXste eeuw zag het bedrijf zich gedwongen om te snijden in de kosten en tegelijkertijd de productiefaciliteiten te vergroten teneinde voldoende winst te kunnen maken.

De Eerste Wereldoorlog is verrassend genoeg voor “Thomas Regout” een buitengewoon winstgevende periode. In Nederland is de schoenindustrie dan namelijk volledig afhankelijk van binnenlandse spijkerproducten, aangezien de import uit Duitsland tijdelijk is stopgezet.

1920 – 1930: De economie trekt weer aan en “Thomas Regout” ziet hoe zijn afzetgebied zich ontwikkelt en internationale proporties begint aan te nemen. Maar ook de Spijkerfabriek ontkomt niet aan de gevolgen van de economische crisis van de jaren ’30. Dankzij overheidssteun en een aantal technische ontwikkelingen verbetert echter de situatie tegen het einde van het decennium.

1939: Een nieuwe directeur, de heer Van Eyseren, wordt aangetrokken die met grote voortvarendheid een nieuw tijdperk inluidt. Overnames van bedrijven, invoering van de 48-uren werkweek, modernisering van het machinepark enz…

In 1941 rollen de eerste gordijnenrails en toebehoren van de band. Na de Tweede Wereldoorlog zijn de profielijzers het meest winstgevende onderdeel van het bedrijf.

Tijdens de jaren ’50 wordt van deze producten een variatie afgeleid, namelijk de telescopische geleiders. De productie van spijkers verliest steeds meer aan belang en in april 1971 wordt de allerlaatste spijker vervaardigd.

1999: Overname door de Amerikaanse onderneming Compx. De familie verkoopt alle aandelen.

2005: “Thomas Regout” komt weer in Nederlandse handen.

2008: Weer een belangrijk jaar voor “Thomas Regout”. De “Regout Groep” breidt uit dankzij de overname van Melamo.

In juni 2008 worden de lijnen raamdecoratie en telescopische geleiders gescheiden en ondergebracht in twee afzonderlijke vennootschappen: “Thomas Regout BV” en “Thomas Regout International BV”

2009: Thomas Regout gaat een samenwerking aan met Interspring Anchis Tehnologies.

2011: De Regout Groep breidt uit door een nieuwe vennootschap op te richten Melamo Stainless Modules geheten.

color
https://www.regout.be/wp-content/themes/carbon/
https://www.regout.be/nl/
#ffffff
style5
paged
Loading posts...
/home/regout/domains/regout.be/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
Vul je email hier in
on
off
nl